Thursday, October 30, 2008

Altres assignatures pendents. Una que ja ha passat l'aprovat -i això que segons comentaven pareixia que seria de molt deficient...- és Evan Dando. Indisciplinat, gens rigorós i destartelat, a Lloseta va aconseguir transmetre aquella essència propia del rock alternatiu dels 90; avui en dia poc habitual i únicament existent en molt pocs. Del tot despreocupat va ser com si ens oferís un dels seus assajos -que diuen i que ell diu que no fa. Talment com si es tractàs d'un vespre qualsevol en el seu local d'assaig. Una actuació que s'allunyà de l'actual concepte d'espectacle o de concert. Un concepte que ha pres totalment el relleu a les maneres de fer d'abans. Ara tot està calculat, mil·limetrat. Tothom vol anar a un concert i sentir que soni perfecte i, fins i tot, amb elements extramusicals. Uns concerts, ara, que són del tot previsibles i allunyats de tota improvisació i de la inspiració que el moment, el lloc i l'estat anímic puguin inspirar. Inspirat, Evan Dando, precisamet no hi estava. Animat i animós, tampoc. Evan Dando no és perfecte, com ningú. La perfecció dista de la humanitat, i d'això precisament -d'humanitat sobre l'escenari, Evan Dando no es queda curt. Continua essent aquell al·lotot que fa anys va liderar l'escena del pop americà. I continua predicant l'exemple. Tot i que les seves harmonies pop sonen perfectes en disc; en directe la feblesa el mostra absolutament amateur. I això s'agraeix avui en dia. I s'agraeix la seva actitud i aptitud punk.

I l'altra, encara pendent: Come. Fa anys quasi varen arribar a trepitjar Mallorca. Ni aquí ni enlloc els vaig arribar a veure. En dues setmanes, torn al Tanned Tin, però no a Cantàbria, sinó a Castelló. No serà peix, sinó arrosset. I segur que molt bo, com ells.

Monday, October 27, 2008


Na Magda i jo hem acabat essent freaks avorrits de la vida! Un bon moc duiem. Dits enrampats i ulls vidriosos com a plats! Això és el que va donar de sí la Fira del Disc, aquest passat cap de setmana. Això i aquesta fabulosa portada en vinil. The Beach Boys i...Depeche Mode, Felt, Peter Gabriel, Talking Heads, The Chameleons, Fugazi i...uns Liars que...han resultat ser italians, de Brescia. Sempre ho veureu! Segur, però, que m'encantaran! Prince, Sam Cooke, Buddy Holly, tropicalismes diversos o Adam and the Ants ho he deixat per a l'any que ve, que les cubetes ja ens saluden i ens esperaran. I perquè ella me va prendre el den Pere Tàpies fent footing. En temps de crisi (diuen), m'encanta l'euro!